Projecten

Kalle is (mede)-initiator van verschillende projecten. Lees op deze pagina meer over komende en eerdere projecten.

Bach aan de Kromme Rijn 2021

Na de succesvolle wandelingen van vorig jaar organiseert Kalle deze zomer nieuwe wandelingen met verhalen over en muziek van Johann Sebastian Bach. Dit keer met de Derde Suite voor solo cello.
Klik hier voor meer informatie en reserveren.

Nieuwe opname met Marigold Trio

Afgelopen zomer (2021) heeft het Marigold Trio tijdens het kamermuziekconcours van het Virtuoso&Belcanto Festival te Lucca (Italië) de eerste prijs “Luigi Boccherini” gewonnen. Daarna hadden zij de mogelijkheid ook een deel van dit bijzondere stuk op te nemen. Bekijk hier het resultaat van de opname:

Van Bach tot Britten

Kalle presenteert een veelzijdig soloprogramma met zijn favoriete composities voor cello. De muzikale reis begint met de stralende Zesde Suite van Johann Sebastian Bach, en gaat via de mysterieuze stukken van György Kurtág naar de karaktervolle Eerste Suite van Benjamin Britten.

Ainsi la nuit

Kalle was bij de Cello Biënnale 2016 de eerste winnaar van de Start-in-Splendorprijs. Hij kon in totale vrijheid een programma samenstellen en samen met bevriende musici uitvoeren in Splendor Amsterdam. –> lees verder.

Duo le Cointre en de Bie

Met dit duo slaan componist en jazzpianist Jochem le Cointre en klassiek cellist Kalle de Bie de handen ineen met een stijloverstijgend programma. Het programma is geïnspireerd door muziek van de klassieke componisten Scriabin en Dutilleux, maar ook door de beroemde jazztrompettist Miles Davis. Daarnaast is improvisatie een onderdeel van het programma.