Projecten

Kalle is (mede)-initiator van verschillende projecten. Lees op deze pagina meer over komende en eerdere projecten.

Bach aan de Kromme Rijn

In augustus 2020 heeft Kalle een aantal muzikale wandelingen georganiseerd onder de naam ‘Bach aan de Kromme Rijn’. Tijdens deze wandelingen in het natuurgebied Amelisweerd nabij Utrecht speelde Kalle de zesde Suite van Bach en vertelde hij de wandelaars alles over Bach, de suite en zijn cello. Daarnaast was er tijdens het wandelen genoeg tijd om van de prachtige natuur te genieten en ook in kleinere groepjes nog wat te kletsen. Alle wandelingen werden ontzettend goed ontvangen en daarom hoopt Kalle ook in de zomer weer een aantal wandelingen te organiseren in dit prachtige natuurgebied!

Van Bach tot Britten

Kalle presenteert een veelzijdig soloprogramma met zijn favoriete composities voor cello. De muzikale reis begint met de stralende Zesde Suite van Johann Sebastian Bach, en gaat via de mysterieuze stukken van György Kurtág naar de karaktervolle Eerste Suite van Benjamin Britten.

Duo le Cointre en de Bie

Met dit duo slaan componist en jazzpianist Jochem le Cointre en klassiek cellist Kalle de Bie de handen ineen met een stijloverstijgend programma. Het programma is geïnspireerd door muziek van de klassieke componisten Scriabin en Dutilleux, maar ook door de beroemde jazztrompettist Miles Davis. Daarnaast is improvisatie een onderdeel van het programma.

ZZP’ers in Lockdown

In het kader van de tweede ‘harde’ lockdown besloot videomaker Marvin Gierveld een aantal reportages te maken over ZZP’ers in Lockdown. Één van de video’s ging over Kalle! Bekijk hieronder het resultaat.

Ainsi la nuit

Kalle was bij de Cello Biënnale 2016 de eerste winnaar van de Start-in-Splendorprijs. Hij kon in totale vrijheid een programma samenstellen en samen met bevriende musici uitvoeren in Splendor Amsterdam. –> lees verder.