Biografie

Kalle de Bie | Biografie

Kalle (1994) begon met cello spelen toen hij zes jaar oud was. Vanaf 2008 studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jeroen den Herder, Jelena Očić en Dmitri Ferschtman. Kalle sloot zijn studie aan de Universität für Musik und darstellende Kunst te Wenen bij de beroemde cellopedagoog Reinhard Latzko.

Kalle is een veelzijdig musicus met een grote passie voor kamermuziek. Van jongs af aan heeft Kalle veel kamermuziek gespeeld en heeft daarmee kunnen optreden in mooie concertzalen zoals het Concertgebouw, de Doelen en TivoliVredenburg.

Hij maakte deel uit van het kamerorkest de Fancy Fiddlers onder begeleiding van de bekende vioolpedagoog Coosje Wijzenbeek. Hier ontdekte hij zijn liefde voor het samenspel met anderen. 

Solist

Kalle heeft de kans gekregen om meerdere keren te soleren met verschillende orkesten. Zo speelde hij het celloconcert van Schumann op tournee door Duitsland met het Betuws Symphonieorkest, voerde hij tijdens het Zutphen cellofestival het dubbelconcert van Vivaldi uit en soleerde hij tijdens de finale van het III Elsky Competition in Minsk in het celloconcert van Edward Elgar.

Combinatie met andere disciplines

In oktober 2016 kreeg Kalle tijdens het Nationaal Cello Concours te Amsterdam de Start-in-Splendorprijs, en won daarmee een avond carte blanche in Splendor Amsterdam. Hij creëerde een muzikale en visuele reis door de surrealistische wereld van de Franse componist Henri Dutilleux. Eerder werkte Kalle ook aan andere projecten met film, poëzie en dans. Daarnaast speelt Kalle bij het collectief Pynarello, dat naar alternatieve concertvormen zoekt.

Pynarello_Onlineconcert_jan2021
Kalle met Collectief Pynarello in TivoliVredenburg